Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Czytelnia dla dorosłych - wypożyczenie krótkoterminowe
(1)
Autor
Gromadzka-Ostrowska Joanna
(1)
Paluszkiewicz Piotr
(1)
Sobocki Jacek (1973- )
(1)
Szawłowski Andrzej W. (1949- )
(1)
Słodkowski Maciej (1961- )
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Odbiorca
Dorośli
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(1)
Temat
3-metylhistydyna
(1)
Aflotoksyny
(1)
Agonia
(1)
Akrylamid
(1)
Aktywność fizyczna
(1)
Alkohol etylowy
(1)
Aminokwasy
(1)
Anabolizm
(1)
Anoreksja
(1)
Apetyt
(1)
Apoptoza
(1)
Arginina
(1)
Autofagia
(1)
Badania laboratoryjne
(1)
Badanie składu ciała
(1)
Białe mięso
(1)
Białko
(1)
Biegunki
(1)
Bilans azotowy
(1)
Biodostępność
(1)
Bioimpedancja elektryczna
(1)
Biotransformacja
(1)
Bisfenol A
(1)
Brak apetytu
(1)
Ból
(1)
Błonnik pokarmowy
(1)
Chemioterapia
(1)
Chłoniaki
(1)
Cynk
(1)
Czerwone mięso
(1)
Depresja
(1)
Dieta japońska
(1)
Dieta ketogenna
(1)
Dieta niskoenergetyczna
(1)
Dieta wegetariańska
(1)
Dieta łatwostrawna
(1)
Dieta śródziemnomorska
(1)
Dietoprofilaktyka
(1)
Dietoterapia
(1)
Diety
(1)
Diety cząstkowe
(1)
Diety modułowe
(1)
Diety monomeryczne
(1)
Diety oligomeryczne
(1)
Diety polimeryczne
(1)
Diety przemysłowe
(1)
Diety specjalne
(1)
Dioksyny
(1)
Dokumentacja żywieniowa
(1)
Domowe żywienie dojelitowe
(1)
Elektrolity
(1)
Endometrium
(1)
Enzymy cytochromu P450
(1)
Eutanazja
(1)
Fitoestrogeny
(1)
Fitosterole
(1)
Flawonoidy
(1)
Fosfor
(1)
Gastrojejunostomia
(1)
Gastrostomia
(1)
Geriatria
(1)
Glikoproteiny
(1)
Glukozynolany
(1)
Glutamina
(1)
Gojenie ran
(1)
Gustometria
(1)
Głodzenie
(1)
HMGB1
(1)
Immunoterapia
(1)
Indeks glukemiczny
(1)
Insulinoodporność
(1)
Interwencja żywieniowa
(1)
Izoflawony
(1)
Jaja
(1)
Jedzenie (czynność)
(1)
Jejunostomia
(1)
Jod
(1)
Kacheksja
(1)
Kalorymetria pośrednia
(1)
Kalotymetria pośrednia
(1)
Katabolizm
(1)
Kawa
(1)
Komórki nowotworowe
(1)
Ksenobiotyki
(1)
Kwas foliowy
(1)
Kwercetyna
(1)
Leczenie otyłości
(1)
Likopen
(1)
Magnez
(1)
Mangan
(1)
Medycyna alternatywna
(1)
Metabolizm
(1)
Metabolm
(1)
Metabolomika
(1)
Miedź
(1)
Mieszanka odżywcza
(1)
Mikrobiota
(1)
Mikrobiota jelitowa
(1)
Mikroplastiki
(1)
Miostatyna
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Gatunek
Praca zbiorowa
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Forma i typ
Odbiorca
Przynależność kulturowa
Temat
Odżywianie Nowotwór Metabolizm Programowanie żywieniowe Otyłość Profilaktyka zdrowotna Onkologia Zdrowie psychiczne Psychoonkologia Psychodietetyka Składniki odżywcze Żywieniowa profilaktyka Niedożywienie szpitalne Żywienie sztuczne Nowotwór złośliwy Anoreksja Wydatki energetyczne Kalotymetria pośrednia Żywienie drogą przewodu pokarmowego Żywienie pozajelitowe Domowe żywienie dojelitowe Opieka nad chorym Stomia odżywcza Rany pooperacyjne Odporność Terapia żywieniowa Przetoki przewody pokarmowego Żywienie dojelitowe Dokumentacja żywieniowa Onkologia dziecięca Wpływ żywienia Anabolizm Apetyt Autofagia Biodostępność Biotransformacja Dietoprofilaktyka Dietoterapia Diety przemysłowe Fitoestrogeny Gustometria Insulinoodporność Interwencja żywieniowa Kacheksja Katabolizm Ksenobiotyki Metabolm Metabolomika Mieszanka odżywcza Mikrobiota Miostatyna Nawyki żywieniowe Niedożywienie nowotworowe Nietolerancja pokarmowa Nitrozaminy Nutrigenetyka Obrót białek Osteopenia Osteoporoza Reakcja Maillarda Stan odżywienia Substancje dodatkowe Substancje immunoodżywcze Suplementy diety Techniki kulinarne Wyniszczenie nowotworowe Zaburzenia łaknienia Zaburzenia odżywiania Zachowania żywieniowe Zgłębnik Zmiany epigenetyczne Zwyczaje żywieniowe Przemiana materii Termogeneza Aktywność fizyczna Witamina A Witamina E Witamina D Witamina K Witamina C Witaminy B Wapń Fosfor Magnez Żelazo Cynk Miedź Selen Mangan Jod Enzymy cytochromu P450 Głodzenie Zaburzenia metaboliczne Przerzuty Proces immunoedycji Dieta śródziemnomorska Dieta wegetariańska Dieta japońska Dieta ketogenna Dieta niskoenergetyczna Mikrobiota jelitowa Żywność pochodzenia zwierzęcego Żywność pochodzenia roślinnego Żywnieniowe czynniki rakotwórcze Mykotoksyny Akrylamid Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne Apoptoza Palenie tytoniu Komórki nowotworowe Nikotyna Zanieczyszczenia powietrza Pyły zawieszone Smog Dioksyny Bisfenol A Mikroplastiki Nowotwory tarczycy Nowotwóry układu pokarmowego Nowotwory piersi Nowotwory jajnika Nowotwory płuc Nowotwory hematologiczne Leczenie otyłości Operacje bariatryczne Nowotwory jamy ustnej Nowotwory gardła Nowotwory krtani Rak przełyku Rak żołądka Rak jelita grubego Rak pęcherzyka żółciowego Rak trzustki Rak wątroby Rak płuca Rak piersi Rak trzonu macicy Endometrium Rak nerki Rak pęcherza moczowego Rak gruczołu krokowego Piramida Zdrowego Żywienia Węglowodany Błonnik pokarmowy Indeks glukemiczny Tłuszcz Białko Witaminy Składniki mineralne Związki nieodżywcze Związki polifenolowe Flawonoidy Kwercetyna HMGB1 Fitosterole Glukozynolany Probiotyki Postbiotyki Przetwarzanie żywności Obróbka wstępna Obróbka cieplna Obróbka warzyw Obróbka mięsa Żywność fermentowana Suplementacja Nowotwory skóry Nowotwory szyi Nowotwory głowy Nowotwory przełyku Nowotwory żołądka Nowotwory dwunastnicy Nowotwory jelita cienkiego Nowotwory jelita grubego Kwas foliowy Tłuszcz pokarmowy Przeciwutleniacze Nowotwory wątroby Alkohol etylowy Aflotoksyny Czerwone mięso Białe mięso Mleko Jaja Warzywa Owoce Kawa Nowotwory trzustki Nowotwory prostaty Nowotwory meskiego układu rozrodczego Mięso i produkty mięsne Produkty mleczne Likopen Ryby Izoflawony Zielona herbata Diety Nowotwory jąder Nowotwory nerek Chłoniaki Aminokwasy Radioterapia Chemioterapia Glikoproteiny Depresja Ból Eutanazja Kalorymetria pośrednia Przetoka odżywcza Arginina Glutamina Nukleotydy Agonia Preagonia Gojenie ran Zakażenie miejsca operowanego Odleżyny Diety polimeryczne Diety oligomeryczne Diety monomeryczne Diety specjalne Diety modułowe Diety cząstkowe Pierwiastki śladowe Elektrolity Woda Badania laboratoryjne Transtyretyna Transferryna 3-metylhistydyna Bilans azotowy Badanie składu ciała Bioimpedancja elektryczna Gastrojejunostomia Jejunostomia Gastrostomia Starość Geriatria Prehabilitacja Immunoterapia Zaburzenia odczuć smakowych Brak apetytu Nudności i wymioty Uczucie sytości Zapalenie jamy ustnej Zapalenie przełyku Biegunki Zaparcia Dieta łatwostrawna Medycyna alternatywna Żywienie Jedzenie (czynność)
Gatunek
Dziedzina i ujęcie
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia dla dorosłych - wypożyczenie krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
skontrum
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej